82. sednica Republičke izborne komisije

Republička izborna komisija je na 82. sednici, održanoj 12. oktobra 2018. godine, donela Rešenje o proglašenju Izborne liste Lista slobodnih kandidata Лïстина шлɛбодних кандидатох, za neposredne izbore za članove Nacionalnog saveta rusinske nacionalne manjine. Izbornu listu je podnelo Udruženje KULTURNO-UMETNIČKO DRUŠTVO „ŽETVA“ KUCURA.

 

RIK je odlučivala o prigovoru načelnika Gradske uprave za izvorne i poverene poslove grada Novog Pazara na Odluku o obrazovanju Radnog tela Republičke izborne komisije za grad Novi Pazar i donela Rešenje kojim se Prigovor odbacuje, kao podnet od neovlašćenog lica.

 

RIK je odlučivala o prigovoru načelnika Opštinske uprave Tutin na Odluku o obrazovanju Radnog tela Republičke izborne komisije za opštinu Tutin i donela Rešenje kojim se Prigovor odbacuje, kao neblagovremen i podnet od neovlašćenog lica.

 

RIK je odlučivala i o prigovoru načelnika Opštinske uprave opštine Sjenica na Odluku o obrazovanju Radnog tela Republičke izborne komisije za opštinu Sjenica i donela Rešenje kojim se Prigovor odbacuje, kao neblagovremen i podnet od neovlašćenog lica.

 

U nastavku sednice, članovi RIK su doneli Rešenje o izmenama i dopunama Rešenja o određivanju biračkih mesta za glasanje na neposrednim izborima za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina, raspisanim za 4. novembar 2018. godine.

 

Republička izborna komisija donela je i Odluku o određivanju broja, sastava i područja rada radnih tela Republičke izborne komisije za sprovođenje neposrednih izbora za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina, raspisanih za 4. novembar 2018. godine.

 

Članovi RIK doneli su Odluku o dopuni Odluke o obrazovanju Radnog tela Republičke izborne komisije za opštinu Negotin i Odluku o izmeni Odluke o obrazovanju Radnog tela Republičke izborne komisije za opštine Knjaževac i Sokobanja.

 

Pod tačkom razno, članovi RIK konstatovali su da će na neposrednim izborima za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina, raspisanih za 4. novembar 2018. godine, Akademske inicijative „Forum 10“ pratiti izbore u svojstvu domaćih posmatrača, a da je predlagač Izborne liste SAMOOPREDELjENjE – dr Sulejman Ugljanin / SAMOOPREDJELjENjE – dr. Sulejman Ugljanin za nadgledanje rada Republičke izborne komisije ovlastio dvoje svojih predstavnika.

Sednici je predsedavao Vladimir Dimitrijević, predsednik Republičke izborne komisije.